Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. detsember 2023

Teraviljast munani - mis toimub turul?

Aasta viimases Kasvupinnase saates kuulame kahte salvestust konverentsilt “Põllumajanduse Äriplaan 2024”. Esimesena selgitab teraviljakasvatuses ja viljaäris toimuvat Põllumeeste Ühistu KEVILI juhatuse liige Hannes Prits. Saate teises osas jagab munatootmise tagamaid DAVA Foods Estonia AS juhatuse liige Allan Tohver.
DAVA Foods Estonia AS juhatuse liige Allan Tohver ja Põllumeeste Ühistu KEVILI juhatuse liige Hannes Prits konverentsil "põllumajanduse Äriplaan 2024".
Foto: Oleg Hartsenko

Põllumeeste Ühistu KEVILI juhatuse liige Hannes Prits nendib, et teraviljaturg on keeruline ja mõjutajaid on mitmeid. “Eesti viljaeksporti mõjutab Aafrika ja Aasia - oleme viimased laevad teinud just sinnakanti. Need on väga head turud ja neile sobib meie vilja kvaliteet. Ka Venemaal ja Ukrainas toimuv mõjutab turgu. Venemaal saadakse järjest suuremaid saake ja selle kasvu vastu me ei saa, isegi kui me statistikat uskuda ei taha. Ka sõda mõjutab - kui sõda algas, oli selle mõju hindadele meeletu, hetkeline ja hinnad kerkisid. Inimesed ise ja turud tervikuna aga harjuvad kõigega ning nüüd oleme jõudnud sinnamaale, kus börsil toimuvat sõda otseselt ei mõjuta. Sõda on hindadesse juba siise arvestatud,” ütles Kevili juht.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960