Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 18. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mõisaküla Masinatehas omandas Weimeri pankrotivara ja kaubamärgi

Mõisaküla Masinatehas omandas Weimeri pankrotivara ja kaubamärgi
Foto: Mõisaküla Masinatehas
Viljandimaal asuv masinaehitusettevõte Mõisaküla Masinatehas OÜ omandas läbi emaettevõtte Helmetal IMS OÜ metsahaagiste ja -tõstukite tootja Weimer OÜ panktorivara ning kaubamärgi. Tehinguga laieneb ja mitmekesistub Mõisaküla Masinatehase toodang ning suureneb personal.

„Weimeri kaubamärgi ja seadmete omandamine annab uusi võimalusi võita turuosa meie sihtturgudel ning laiendada senist põllu- ja metsamajandusmasinate valikut,“ ütleb Mõisaküla Masinatehas OÜ juht Enno Lilleste, lisades, et kuigi alles käib varade kolimine ja tootmishoone remont, on laekunud juba esimesed tellimused ning käib aktiivne läbirääkimine diileritega.

Weimer on Ukrainas ja Valgevenes väga tuntud, hästi omaks võetud ning kõrgelt hinnatud kaubamärk. Seda tõestab tõsiasi, et Valgevenes hüütakse metsaveokärusid Weimeriteks. Mõisaküla Masinatehas toodab traktorite esilaadureid, neile vajalikke tööriistu ja lumesahkasid, lisaks ekskavaatoritele erinevaid võsagiljotiine ja muid masinaehitusega seotud tooteid.Weimeri kaubamärki kandvat metsatehnikat on müüdud paljudes Euroopa Liidu riikides ja lisaks ka Ukrainas ja Valgevenes. Weimeri metsatõstukid ja haagised on konstrueeritud professionaalseks kasutamiseks ning on suurepärane lisa Mõisaküla Masinatehase tootmisele.„Täna töötab meie tehases 13 inimest, kuid lähiajal peame juurde võtma vähemalt 4-5 metallitöötajat ning tehnoloogiajuhi-tootearendaja. Kahjuks on Eesti äärealadel rahvaarv kahanemas ning ka meile seab see heade töötajate leidmisel omad piirid ette. Täna on vanim töötaja tehase endine tootmisjuht, kes vaatamata oma 80. eluaastale teeb paljudele noortele silmad ette,“ räägib Enno Lilleste murekohtadest, nentides, et välistatud pole renditööjõud ukrainlaste näol. Samuti toob ta välja maakohtade omavalitsuste passiivsuse, sest kuigi ollakse laienev tööandja ja potentsiallikas eksportöör, pole linnavalitsus suutnud leida vahendeid tehaseni ulatuva tee kordategemiseks.Mõisaküla Masinatehases alustati raudteedepoo ja vagunite ehitusega tegevust juba tsaariajal ehk ligi 120 aastat tagasi, mis teeb ettevõttest tõenäoliselt Liivimaa ühe vanima metallitöötleja. Nõukogude liidu ajal tegeles ettevõte kett-ekskavaatorite valmistamisega. Täna on ettevõttel umbes 3500 m2 lao- ja tootmispinda, kus toimuvad uuendustööd ning uue värviliini paigaldamine.Tule ja külasta meid Maamessil, plats VP-156.

Vaata lisaks:www.mtm.eewww.weimer.ee 

Weimeri kaubamärki kandvat metsatehnikat on müüdud paljudes Euroopa Liidu riikides
Foto: Mõisaküla Masinatehas
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960