Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 29. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sennebogen 355E – teleskoop- ja frontaallaaduri parimad omadused ühes masinas

Sennebogen 355E – teleskoop- ja frontaallaaduri parimad omadused ühes masinas
Foto: Scanbalt Crane OÜ
Saksamaa tuntud masinatootja Sennebogen liitis teleskoop- ja frontaallaaduri parimad omadused ning tõi sel aastal turule uue mootoriga, jõulise ja innovaatilise uue põlvkonna laaduri 355E.

„Uus mudel 355E on justkui kaks ühes – selle jõudlus sarnaneb frontaallaaduritele ja lisaks on laaduril olemas teleskoopmast. Sellega tähistab Sennebogen uue Multi Line tootesarja sündi, mis on loodud raskete materjalide laadimiseks,” kirjeldab Scanbalt Crane OÜ müügidirektor Risto Kippasto.

Sennebogeni suur eelis teiste tõstukitootjate ees on tõstetav kabiin, mis muudab operaatori vaatevälja avaraks ja võimaldab kabiinikõrgust reguleerida kuni 4,35 meetri kõrgusele. Arvestades, et tavapäraselt on transporditehnika kõrgus 4 meetrit kõrge, näeb operaator nii kõrgelt vaadates probleemideta, mida, kuhu ja kuidas kopaga laadida. Samuti näeb juht vabalt kõike, mis toimub masina ümber, kaasa arvatud tagumisi nurki, mida tavalise teleskooplaaduriga väga hästi ei hooma. Tõstetav kabiin on Sennebogeni tõstukitel standardiks.

Raskete materjalide tõstmiseks loodud laaduri töökaal on 11,5 tonni, tõstekõrgus maksimaalselt 8,5 meetrit ning tõstejõud 5,5 tonni.
Foto: Scanbalt Crane OÜ

Lisaks täpse laadimise eelistele ja sellega seonduvale tööohutuse tagamisele pakub kõrgendatud kabiinikoht ka küllaldaselt mugavust: suured külgaknad ja läbipaistvad katusepaneelid tagavad ruumikuse tunde ja ideaalse vaate ning spetsiaalne vedrustussüsteem võimaldab juhile täiendavat mugavust igapäevasel tööl.

Uus mootor ning uued käigu- ja ülekandelahendused teevad laadurist tõelise töömurdja

„Uue laaduri sihtgrupp on ettevõtted, mis tegelevad igapäevaselt materjalide ümbertõstmisega – saeveskid, prügilad ja jäätmekäitlus, sadamad, põllumajandussektor,” loetleb Kippasto, lisades, et kuigi väga palju kasutatakse teleskooplaadureid ehituses, on seal enamasti abistavateks töömasinateks väiksemad mudelid. „Sennebogen nägi aga, et on väga palju tööstus- ja tootmisettevõtteid, kellel on vaja kasutada teleskooplaadureid pidevas töös ja rasketes tingimustes. Paljud senised standardsed teleskooplaadurid on loodud abistavaks tööriistaks.”

Raskete materjalide tõstmiseks loodud laaduri töökaal on 11,5 tonni, tõstekõrgus maksimaalselt 8,5 meetrit ning tõstejõud 5,5 tonni. Laaduri jõu tagab 103 kW diiselmootor.

Uut 355E mudelit on võimalik vajadusel registreerida ka autoregistrikeskuses, mis võimaldab laaduriga liikuda ka avalikel teedel.
Foto: Scanbalt Crane OÜ

Sennebogen 355E teleskooplaaduri eelised:  

* Raskete materjalide tõstmiseks loodud laaduri töökaal on 11,5 tonni, tõstekõrgus maksimaalselt 8,5 meetrit ning tõstejõud 5,5 tonni.

* Tugevus igas detailis - massiivne terasraam ja tugevdatud teleskoopvarras vastavad kõrgematele nõudmisetele nii tööaja kui ka -koormuse osas.

* Kopa Z-kinemaatika süsteem tagab jõu igas olukorras.

* Parim nähtavus - tänu kõrgendatud kabiinile on kabiinist parem nähtavus kui konkurentidel.

* Multifunktsionaalne masin - täiustatud hüdraulikasüsteem ja elektrilised ühendused kindlustavad piisava võimsuse. Jõu tagab 103 kW diiselmootor.

* Mugav töökeskkond igal aastaajal - mugavuse loob automaatne kliimaseade.

* Mootori maksimaalne jahutusvõime ka ebasoodsates, näiteks väga tolmustes tingimustes.

355E on Sennebogeni uue põlvkonna laadur, millele on loodud täiesti uued käigu- ja ülekandelahendused. Need annavad masinale suurema jõudluse, väändemomendi ja kvaliteedi. Masin on ehitatud tugevdatud konstruktsiooniga ning kõik masina komponendid on optimeeritud vastu pidama pidevaks töötegemiseks. Kopa liigutamiseks on laadur varustatud Z-kinemaatikaga, mis tagab kopa jõulise töö igas asendis.

Uut 355E mudelit on võimalik vajadusel registreerida ka autoregistrikeskuses, mis võimaldab laaduriga liikuda ka avalikel teedel. Laaduri maksimaalne kiirus on kuni 40 km/h.

Sennebogen on alates asutamisest ehk 1952. aastast olnud 100% perefirma, mis on tänases ärimaailmas nii suure firma puhul haruldane. Ettevõttel on tehased Lõuna-Saksamaal ning metallikonstruktsioonide tootmine Ungaris. Aastas toodab Sennebogen üle 1200 masina ja kraana. Sennebogeni esindaja Baltikumis on juba üle 18 aasta hüdrauliliste laadimismasinate müügi, rendi ja hooldusega tegelev ScanBalt Crane OÜ.

ScanBalt Crane OÜ on koostööpartner sadama-, ehitus- ja põllumajandusfirmadele. Ettevõtte tugevuseks on lisaks kvaliteetsete masinate esindamisele suurepärane mobiilsete mehhaanikute võrk kõigis riikides, kes tulevad vajadusel kliendi juurde kohale nii hooldust kui ka remonti läbi viima.

Uuri lisa: www.scanbaltcrane.com

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960