Autorid: põllumajandus.ee, Põllumajandus.ee • 1. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Case IH Maxxum on läbinud uuenduskuuri

Case IH Maxxum on läbinud uuenduskuuri
Foto: Dotnuva Baltic AS
Uus Case IH Maxxum 145 ActiveDrive 8 valiti rahvusvahelisel põllumajandustehnika messil EIMA 2019. aasta traktori tiitli võitjaks. Lisaks pälvis masin oma silmapaistva disaini eest aasta disaini tiitli.

Maxxumi seerias on mudelid 115–150 hj, millest mudelid 115–145 on 4-silindrilise mootoriga, kuid Maxxum 150 6- silindrilise mootoriga.

Parem veojõud ning atraktiivne välimus

Maxxumit on võimalik tellida 3 varustustasemega ning 3 erineva käigukastiga: X-line, Multicontroller ja CVX. Esimene neist on ainult mehaanilise juhtimisega hüdraulikaga ja kahel viimasel saab valida vastavalt soovile kas mehaanilise või elektrilise hüdraulika.

Alates 2018. aastast on võimalik tellida uut käigukasti ActiveDrive 8 ka CVX’i 6-silindrilise mootoriga.

Maxxumi täismassi on võimalik suurendada kuni 10 500 kg, standardis on 9500 kg.

Võrreldes eelmise mudeliga on suurenenud kütusepaak, standardis 195 l ja lisavarustuses 220 l. Esivedrustuse töösilindrile on lisatud ka teine rõhuaku – see aitab leevendada lööke, mis tõmbavad esivedrustuse silindrit kokku või venitavad pikemaks.

Lisainfo saamiseks külastage Dotnuva Balticu kodulehte www.dotnuvabaltic.ee.

KASUTAJA KOMMENTEERIB:

Kas ma soovitaksin seda traktorit teistele? Jaa, ikka!

Mikk Lindre, Mikk Lindre Teraviljakasvatuse OÜ

Olen jõudnud uue Maxxumiga teha vaid 300 mootori töötundi, jaanipäeva paiku sain traktori kätte. Midagi halba ma senise kogemuse põhjal öelda ei oska – kõik toimib ja olen rahul.

Konkureerivate masinatega võrreldes meeldib mulle Maxxumi juures kõige rohkem end juba praegu õigustav kütusesääst, mis tuleneb kindlasti uuest käigukastist. Täpsemalt öeldes, vanasti oli käigugruppe neli: A, B, C ja D. Nüüd on käigugruppe aga vaid kolm, kuid see-eest on igas käigugrupis kaheksa käiku varasema kuue asemel ja sellest, et igas grupis on rohkem käike, sellest kütusesääst tulenebki.

Sõidumugavus on hea, konditsioneer päästis suvisest leitsakust ning isegi kuuma ilmaga oli lausa lust tööd teha. Mul ei ole varem ühtegi Case IH traktorit olnud, aga enne selle traktori ostmist toodi mulle üks teine Case IH traktor proovida. Suures osas saigi selle põhjal otsus tehtud, kuid mis seal salata – ka turuhind oli Maxxumil hea ning eelmist keerukat aastat vaadates võib öelda, et iga säästetud euro oli oluline.

Ja enne lõplikku ostuotsust uurisin ka välismaal Maxxumiga tehtud teste, kust võis juba siis selgelt välja lugeda, et kütusesääst on märkimisäävrne. Lisaks on asi tasub masinaid ostes kindlasti tähelepanu pöörata sellele, kuidas käib hoolduse ja teeninduse pool. Praegu tundub mulle, et ka selles osas on kõik positiivne ja toimib kenasti – enda kogemuse põhjal julgen Dotnuva Balticu hoolduse poolt soovitada küll.

Aga kas ma siis soovitaksin seda traktorit teistele? Jaa, ikka. Ja tegelikult on meie külas juba üks samasugune ka olemas, hiljuti tuli. Käidi ka minult uurimas, et kas tasub Maxxum soetada ning mina ei näe küll praegu põhjust miks mitte!

Peamised uuendused aastast 2018: 

Lisafunktsioonidega uus ActiveDrive 8 käigukast;

Uus, vinge välimus;

6-silindriline mootor;

Suurem täismass;

Uus käigukasti funktsioonidega laaduri juhthoob;

Reguleeritav rooliülekanne;

Laadurivalmidus tehasest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960