Autor: Põllumajandus.ee • 28. november 2019

DeLaval laiendab robotlüpsisüsteemide valikut uue mudeliga DeLaval VMS™ V310

DeLaval täiendab oma VMS™ lüpsirobotite tootesarja ja lisab valikusse uue robotlüpsisüsteemi DeLaval VMS™ V310.
DeLaval laiendab robotlüpsisüsteemide valikut uue mudeliga DeLaval VMS™ V310.
Foto: DeLaval OÜ

Lüpsiroboti mudel VMS™ V310 sisaldab endas uut lahendust DeLaval RePro™, mis leiab indlevad lehmad ning oskab määrata tiinust automaatselt lüpsi ajal. Tänu sellistele uuendustele suurenevad võimalused veelgi tulemuslikumaks piimatootmiseks.

Lüpsiseadmete ja lüpsifarmilahenduste turuliidrina maailmas tutvustab DeLaval automaatlüpsisüsteemi uut põhimõtet, mille aluseks on 2018. aastal tootmisse võetud DeLavali lüpsirobot VMS™ V300. Lüpsiroboti uuendatud mudel VMS™ V310 hõlmab endas aasta tagasi tutvustatud roboti juhtimis- ja jälgimissüsteemi InControl™, sujuvat ning vaikset, kuid samas kiiremat InSight™-tehnoloogial põhinevat robotkätt ning nisade ettevalmistamise ja veerandipõhise lüpsi tööpõhimõtet PureFlow™. Lisaks tuleb uue mudeliga VMS™ V310 esmakordselt kasutusele DeLaval RePro™.

DeLaval RePro™ võimaldab piimatootjal saada täpse ülevaate iga lehma sigimisseisundist. Selleks mõõdetakse automaatselt võetud piimaproovides progesteroonitaset, mille alusel leiab DelPro biomudel indlevad lehmad ja ka tiined lehmad. Analüüsitulemusi kasutatakse samuti võimalike sigimishärete ning abortide varajaseks avastamiseks. Nii aitab DeLaval RePro™ säästa aega ja kulusid, mis kaasneksid, kui tiinestumine pärast poegimist võtaks liialt kaua aega.

DeLaval VMS™ V310 on esimene lüpsisüsteem, mis suudab automaatselt kinnitada lehmade tiinust. Selle tulemuseks on väiksemad ravi- ja seemenduskulud ning õigeaegselt tiinestunud ja rohkem laktatsioone karjas püsivad lehmad.

Tänu lüpsiroboti mõlemale mudelile saab farmer valida, milline neist sobib paremini tema vajaduste ja kasutusel oleva pidamisviisiga. Nii VMS™ V300 kui ka VMS™ V310 hõlmavad endas põhiomadusi, mis kindlustavad lehmade maksimaalse lüpsijõudluse saavutamise, samas kui VMS™ V310 leiab indlevad lehmad ja oskab määrata tiinust automaatselt.

DeLavali lüpsirobot VMS™ V310 on saadaval alates jaanuarist. Lisainfot DeLaval VMS™ tootesarja kohta leiate kodulehelt www.delaval.com.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960