Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 25. jaanuar 2021

Leedu üks suuremaid põllumajandustehnika rendifirmasid vallutab Eesti turgu

Leedu üks suuremaid põllumajandustehnika rendifirmasid vallutab Eesti turgu.
Foto: Nova rent
Eestis alustab tegevust Leedu kapitalil põhinev põllumajandusmasinate rendiga tegelev ettevõte Nova rent.

UAB Nova rent juhataja Rytis Darginavičius ütleb, et ettevõte on põllumajandusettevõtete sektoris suhteliselt noor tegija, kuid väga ambitsioonikate eesmärkidega. Ettevõte asutati Leedus 2017. aastal ning sama aasta lõpus hakati oma teenuseid pakkuma ka naaberriigis Lätis.

Üle 80 ühiku erinevaid iseliikuvaid seadmeid

UAB Nova rent juhataja Rytis Darginavičius.
Foto: Nova rent

„Oleme Leedus tuntud kui üks suuremaid põllumajandustehnika rendifirmasid. Meie renditavasse tehnikaparki kuulub üle 80 ühiku erinevaid iseliikuvaid seadmeid – traktorid, kombainid ja teleskooplaadurid,“ loetleb ta.

Darginavičiuse sõnul muutub põllumajandustehnika rentimine iga aastaga aina populaarsemaks. Põllumehed ei soovi investeerida masinatesse hooajaväliseks perioodiks, kui need seisavad kasutult. Masinate ostmise asemel saab tema sõnul väga edukalt hooaja saabudes töö tehtud ka renditud seadmetega. Samuti ei tule tehnika rentimisel muretseda nende kindlustuse, hoolduse ega remondi eest, sest selle eest hoolitseb Nova rent. Tehnilise rikke korral, mida ei õnnestu kiirelt likvideerida, varustatakse põllumees asendusmasinaga.

Leedu firma kaupleb tehnikaga ka Aasias

Leedu firma kaupleb tehnikaga ka Aasias.
Foto: Nova rent

Ettevõtja lisab, et rentimise kõrvalt tegeletakse siiski ka tehnika müümisega. „Pakume erinevaid mudeleid tuntud tehnikatootjatelt ja just selliseid, mida meie kliendid vajavad. Põllumajandusmasinatega kaupleme edukalt mitte ainult Leedus ja Lätis, vaid ka üle kogu Euroopa ja samuti Aasia riikides,“ ütleb Darginavičius.

Ta toonitab, et nad suhtuvad oma töösse väga vastutustundlikult. Enne kui seadmed jõuavad klientideni, kontrollitakse neid ning valmistatakse nad korralikult hooajaks ette. Lisaks on võimalik saada garantiiteenust kõigile müüdud seadmetele.

„Me teame, et meie kliendid on hooajal hõivatud aktiivse tööga põllul ning soovivad koostööd teha ettevõtetega, kes suudab pakkuda neile kõiki teenuseid kiiresti. Meie ettevõte soovibki pakkuda kõiki teenuseid. Lisaks tehnika rendile ja müügile pakume ka remonditeenust ning varustame klienti vajaliku varuosaga. Meie suures laos on olemas nii originaal- kui ka alternatiivvaruosad,“ räägib juht.

Vajalikke varuosasid saab tellida firmaga otse ühendust võttes või külastades nende varuosade e-poodi www.tractorparts.eu.

Suur tähelepanu töötajate heal tasemel

Darginavičius ütleb, et ettevõttes pööratakse suurt tähelepanu oma töötajate kvalifikatsioonile ja kogemustele, seetõttu töötavad nende meeskonnas oma ala parimad spetsialistid.

„Praegu on meil üle 30 töötaja ning töötajate arv kasvab hooaja jooksul enam kui kolmandiku võrra. Teenuse kõrge kvaliteedi tagamiseks oleme varustatud kõige kaasaegsemate töövahenditega. See on väga oluline klientide ja meie enda renditud põllumajandustehnika remontimisel,“ märgib ta.

Novarent Eesti meeskonna juht Imre Vilt
Foto: Nova rent

Juht tõdeb, et ettevõte on hakanud end Eestis vaikselt sisse seadma.

„Täna tegeleme oma Eesti meeskonna üles ehitamisega. Oleme õnnelikud, et tööd Eestis hakkab juhtima Imre Vilt. Põllumajandusvaldkonnas on Imre aktiivselt tegutsenud juba kakskümmend aastat, seega loodamegi tema abiga vallutada kiirelt ka Eesti turu,“ möönab Darginavičius.

Nova rent kontor asub Tartumaal - aadressil Viljandi mnt 75/1, Õssu.

Nova rent kutsub oma meeskonnaga liituma hooldetehnikuid, kes on kohusetundlikud, suure pingetaluvusega ning väga hea suhtlemisoskusega.

Kui otsite muutust ja Teil on head teadmised põllumajandustehnikast ning omate ka kogemust sellel alal, siis võtke ühendust Imre Viltiga tel. +372 5159332 või e-post [email protected]

Tutvu meie ning meie tegemistega kodulehel www.novarent.ee.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960