Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 1. juuli 2022

Mõtleb nagu proff. Töötab nagu metsaline. Valtra Q-seeria on kohal!

Valtra uus Q-seeria traktor suudab innukalt töötada ja profina mõelda

Demopäev toimub 25.augustil Türil alates kell 9.30.

Vajalik eelregistreerimine [email protected] või 53 066614.

Valtra 5. põlvkonna mudelivalik sai täiendust täiesti uue seeriaga, mis asetub oma võimsusklassi poolest seniste T- ja S-seeriate vahele. Soomes Valtra inseneride poolt projekteeritud, konstrueeritud ja Suolahti tehases toodetud Q-seeria on ideaalne traktor eelkõige suuremat sorti erinevates valdkondades tegutsevale põllufirmale, kus eeldatakse traktorilt korralikku jõudlust, integreeritud nutikat tehnoloogiat ja võimsust vahemikus 230–305 hj.

Q-seeriat luues on mõeldud just sellele, et anda põllumehe käsutusse hea disaini, kvaliteetsete komponentide ja täpse viimistlusega traktor. Just sellist – võimsat, mitmekülgset ja tarka Valtra masinat on meie põldudele ammu oodatud ning kui lisada siia veel Valtra esinduste tubli müügijärgne teenindus, siis ongi põllumees saanud töölooma, mis annab talle maksimaalse tootlikkuse ning vähendab samal ajal püsikulusid.

Q-seeria masinad on küll mõeldud professionaalide, ent on samas lihtsasti kasutatav. Nende traktorite iseloomustamisel on oluline märksõna funktsionaalsus. Nii annab 7,4-liitrine AGCO Power mootor ja AGCO CVT-käigukast traktori kasutamisele kõvasti universaalsust juurde, lubades teha mis tahes põllutöid, aga võimaldades käitada ka näiteks farmis, metsas või kasvõi teede-tänavate korrastamisel kasutatavaid seadmeid, samuti teha ökonoomselt transporditöid.

Niisiis on see äärmiselt paindliku kasutusalaga traktor, millega töötegemine toob selle juhile vaid rõõmu, sest kabiin on aja nõuetele vastavalt mugav, nähtavus sellest on hea, vedrustus sujuv ning agregaatidega opereerimist aitab juhtida rahvusvaheliselt auhindadega pärjatud Smart Touch kasutajaliides.

Traktori varustuses olevad täppispõlluharimise lahendused ja usaldusväärne klienditugi muudavad Q-seeria kasutamise farmerile võimalikult soodsaks. Ehk – maksimaalne jõudlus ja minimaalsed püsikulud kuuluvad lahutamatult Q-seeria iseloomuomaduste juurde. Madalad tootmiskulud väljenduvad tõhusates töötundides ja kütust säästvas mootori töös.

Foto: Jari Kivela Pixoi Ltd, Jari Kivela Pixoi Ltd

„Q-seeria on eelkõige kvaliteetne traktor, sest Valtra kliendid väärivad kvaliteetset teenust. Parima kasutajakogemuse ja teeninduse tagamiseks oleme sisse seadnud ka sertifitseerimisprogrammi Q-seeria edasimüüjatele,“ selgitab Valtra müügidirektor Matti Tiitinen.

Q-seeria edasimüüjad pakuvad eksperdi tasemel soovitusi ja nõuandeid nii traktorit müües kui hilisema kasutamise käigus. Teenindustes peab olema tagatud varuosade saadavus, kasutajatega sõlmitakse teeninduslepinguid ning pakutakse neile paindlikke finantseerimisvõimalusi. Lisaks on n-ö Q-sertifitseeritud edasimüüjate käsutuses kaugdiagnostika tööriistad, et kliendi masinapargi tervis oleks pideva kontrolli all, et minutitki väärtuslikust tööajast ei läheks raisku. Nii saab põllumees oma uue Q-seeria traktori kätte lõpuni seadistatud kujul ning kõik masinas sisalduvad nutikad põlluharimisvõimalused on kohe esimesest päevast alates tema käsutuses.

Kaasaegne jõuülekanne

Q-seeria traktorite 7,4-liitrine mootor on turul selle võimsusklassi traktorite seas suurima töömahuga. Mootori maksimaalne võimsus on saavutatav juba väga madalatel pööretel – 1850 p/min, mootori maksimaalne pöördemoment püsib aga pöörete vahemikus 1000–1500 p/min ühtlasena. Q-seeria mootor on n-ö pika käiguga, mis võimaldab genereerida suuremat võimsust ja pöördemomenti. Kogu Q-seerias on rakendatud Valtra EcoPoweri põhimõtet, mis vähendab kütusekulu veelgi. Näiteks maksimaalne sõidukiirus saavutatakse vaid 1500 p/min juures.

Jõuülekande ülesehitus on iseenesest lihtne. See on elektrooniline, mis valib automaatselt käsiloleva töö jaoks võimalikult madalad pöörded. Nii hoitakse kütusekulu madalal, samas jõud jaotab ühtlaselt nii hüdraulikale, jõuvõtuvõllile või käigukastile. Juht lihtsalt kohandab seadeid vastavalt sellele, millist tööd parasjagu tehakse. Traktori tööle lisab ökonoomsust ka püsikiirusehoidja.

Oma 9,2 tonni suuruse tühikaaluga on Q-seeria just täpselt parajas kaalus – püsib küll stabiilselt maas, aga pinnast liigselt ei tihenda. Traktoiri maksimaalne täismass on 16 tonni, mis tagab suure kandevõime ega sea takistusi maanteesõidule.

Q-seeria traktori raami ja kere ülesehitus on kompaktne, raskuskese on viidud võimalikult madalale ja teljevahe tehtud maksimaalselt pikaks. Need omadused teevad Q-traktorid maapinnal liikudes äärmiselt stabiilseks. Õhk-vedrustus kombinatsioonis pika teljevahega suurendab traktori tõmbejõudu ega lase jõul n-ö kaduma minna. Kuna õhkvedrustuse reaktsiooniaeg on võrreldes standardse hüdraulilise vedrustusega kiirem, on ka rehvide haarduvus maapinnaga parem.

Maanteekiirusel toimib jõuülekanne sisuliselt ainult mehaaniliselt, mis tähendab kiiret ja sujuvat kiirendust. Nii kabiini kui esisilla õhkvedrustus on sünkroniseeritud – niimoodi on tagatud sujuv sõit igal pinnasel ja igal aastaajal, olgu siis käsil saagikoristuse kuumal suvepäeval või lumelükkamine südatalvel.

Profilt profile

Kasutajad hakkavad kindlasti kõrgelt hindama Q-seeria mugavust, mida masin pakub juhile pika tööpäeva jooksul. See saavutatakse tänu juba mainitud õhkvedrustusele, Smart Touch käetoele, lisaks veel hoolikalt kavandatud ergonoomikale, avarale väljavaatele nähtavusele ja muudele nutikatele lahendustele, mis kabiinis juhi käsutuses leiduvad.

Tänu Valtra Connecti täiustatud telemeetriale sobib Q-seeria traktor igasse masinaparki. Töid saab pardakompuutri abil hõlpsasti hallata, sellesse on integreeritud FMIS ja Agrirouteri programmid. Kõiki neid saab lihtsalt juhtida Smart Touchi kasutajaliidese kaudu. Tööfaile saab salvestada vaid paari puudutusega, kusjuures ISOBUS-i funktsioonid tagavad agregaatide töö täpse ja tõhusa tulemuse.

Kasutusmugavust lisab Auto U-pilot funktsioon, mis koos SmartTurn´iga muutub töö põllul sisuliselt täielikult automatiseerituks – juht saab keskendada tähelepanu täielikult masinale ja täidetavale tööle. Põlluotsa automaatika variantide seast saab valida just sellise pöördemustri, mis vastavalt põllu iseärasustele teeb pinnase tihenemise minimaalseks ning suurendab töö efektiivsust.

Nagu Valtra puhul kombeks, valmivad traktorid n-ö rätsepatööna ehk siis vastavalt iga konkreetse kliendi soovidele ja vajadustele – masin kohandatakse juba tehases just selliseks nagu klient soovib, alates värvivalikust, lõpetades tehtava töö spetsiifikaga, olgu see siis põllul, metsas või maanteel.

Q-seeriat saab optimeerida Valtra Unlimited automaatse keskmäärdesüsteemiga, mis aitab tagada Q-seeria sujuva töö ja kaotab ära vajaduse vaevarikka käsitsi määrimise järele. Valtra intelligentne keskne rehvitäitesüsteem kaitseb põllul pinnase struktuuri ja optimeerib kütusekulu maanteel.

Q-seerial on uudsed integreeritud LED-töötulede, mis asetsevad tasakaalustatult nii ees kui ka mõlemal küljel. Laternad süttivad automaatselt, kui kiirus jõuab 25 km/h. Ja kui tööpäev lõppenud ja masin pargitud, asub tööle funktsioon Follow-me-home (järgne mulle koju) – eesmised töötuled jäävad veel mõneks ajaks põlema, pärast seda, kui juht on kabiinist väljunud.

Niisiis – Q-seeria traktorite loomisel on kõiges silmas peetud vajadust vähendada farmeri tootmiskulusid, suurendada tootlikkust, säästa kütust ja keskkonda. Sõnaga – kõik see, mis aitab põllumehel majandada kestlikult ja samas võimalikult lihtsalt. Muide, Q-seeria valmib maailma ühes keskkonnasäästlikumas traktoritehases, sest Suolahti tehas töötab täielikult taastuvenergial.

Q-seeria tootmine algab 2022. aasta sügisel ning esimesed traktorid jõuavad klientideni oktoobrikuus. Täiendavat teavet uute traktorite kohta avaldab Valtra 2. septembril 2022 Q-seeria avalikul virutaalsel esitlusel. Sellele üritusele saab registreeruda veebipaigas www.valtra.com/releasethebeast.

On aeg tööloom lahti lasta!

Valtra Q-seeria mudelid

Valtra tutvustus

Valtra Inc. töötab välja, toodab, turustab ja hooldab Valtra traktoreid, millest igaüks on kavandatud spetsiaalselt kliendi vajadustele vastavaks. Valtra traktorid, mis on tuntud oma mitmekülgsuse ja töökindluse poolest, taluvad kõige raskemaid kliimatingimusi ning tagavad suurima jõudluse ka kõige keerulisemates töötingimustes. Valtra on AGCO ülemaailmne kaubamärk ning Põhjamaade juhtiv traktoritootja ja üks populaarsemaid kaubamärke Ladina-Ameerikas.

www.valtra.com

AGCO tutvustus

AGCO (NYSE: AGCO) on maailmas üks juhtivaid põllumajandusmasinate ja täppisviljeluse seadmete projekteerijaid, tootjaid ja levitajaid. AGCO tagab klientidele väärtuse tooteportfelliga, millesse kuuluvad näiteks sellised kaubamärgid nagu Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson®, Precision Planting® ja Valtra®. Fuse® nutikate põllumajanduslahendustega AGCO täielik seadmete ja teenuste valik aitab põllumeestel jätkusuutlikult maailma toita. 1990. aastal asutatud AGCO-l, mille peakontor asub USA-s Georgia osariigis Duluthis, oli 2021. aasta netokäive ligi 11,1 miljardit USA dollarit. Lisateavet leiate veebilehelt www.AGCOcorp.com. Ettevõttega seotud uudiste, informatsiooni ja üritustega kursis olemiseks jälgige meid Twitteris: @AGCOCorp. Finantsuudiseid saab jälgida Twitteri aadressil #AGCOIR.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960