22. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pankurid ostavad Eestis loomafarme

Investeerimispankurid on kokku ostmas Eesti loomafarme, juhib tähelepanu ASi Balbiino turundusjuht Teet Anier esmaspäeval Äripäevas ilmuvas kolumnis.

“Esmapilgul lausa uskumatu tegevus: varem on pangad ja pankurid pidanud põllumajandust tagurlikuks. Tegelikult pole siin midagi imelikku. Varem on paljud toiduainete tööstuste juhid rääkinud jaekaubanduse survest tootjatele-töötlejatele hindade alandamiseks. Nüüd on nad sattumas pihtide vahele ka teiselt poolt – toorainetarnijad pressivad hinnatõusuga peale ja tootjad on nagu kruustangide vahel, mis mõlemalt poolt ühtlase tempoga koomale suruvad. Seetõttu ei ole midagi imestada, kui piimatöötlejad hakkavad tegelema ka toorainega – seda ise tootma. Töötleva tööstuse jaoks, näiteks jäätisetööstuses on üks lahendus loomafarmide omamine.

Omandisuhe võimaldab kontrollida tarneahelat ja loob selge konkurentsieelise,” kirjutab Teet Anier.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960