22. september 2006

Pankurid ostavad Eestis loomafarme

Investeerimispankurid on kokku ostmas Eesti loomafarme, juhib tähelepanu ASi Balbiino turundusjuht Teet Anier esmaspäeval Äripäevas ilmuvas kolumnis.

“Esmapilgul lausa uskumatu tegevus: varem on pangad ja pankurid pidanud põllumajandust tagurlikuks. Tegelikult pole siin midagi imelikku. Varem on paljud toiduainete tööstuste juhid rääkinud jaekaubanduse survest tootjatele-töötlejatele hindade alandamiseks. Nüüd on nad sattumas pihtide vahele ka teiselt poolt – toorainetarnijad pressivad hinnatõusuga peale ja tootjad on nagu kruustangide vahel, mis mõlemalt poolt ühtlase tempoga koomale suruvad. Seetõttu ei ole midagi imestada, kui piimatöötlejad hakkavad tegelema ka toorainega – seda ise tootma. Töötleva tööstuse jaoks, näiteks jäätisetööstuses on üks lahendus loomafarmide omamine.

Omandisuhe võimaldab kontrollida tarneahelat ja loob selge konkurentsieelise,” kirjutab Teet Anier.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150