6. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ettevõtjad lõikavad Venemaa lihakeelust kasu

Eesti ettevõtjad lõikavad Venemaa lihakeelust kasu, sest eksporditavate elusloomade hinnad tõusevad, kuid kodumaise vorsti tooraine odavneb.

Eestlased ekspordivad Venemaale peamiselt keelu alt välja jäävaid elusloomi, mille kilo hind tõuseb ligi ühe krooni võrra, kirjutas Ärileht. Sellepärast itsitab Eesti talumees president Vladimir Putini poolt uueks aastaks ähvardatud Euroopa liha sisseveo keelamise peale pihku ja loeb juba oodatavat vaheltkasu kokku.

“Mina teenin lisatulu kuni neli miljonit krooni, kui Venemaa keelu maksma paneb,” kinnitab seakasvatuse AS-i Ruixi Mõis omanik Väigo Pihlak Lääne-Virumaalt.

Eestis tegutseb kolm elussigu Venemaale vahendavat ettevõtet, kes üheskoos saadavad Leningradi oblastisse 10 000– 12 000 sajakilost looma igas kuus. Venelased maksavad eluslooma kilo eest 19,5 krooni, mis on 4–5 krooni kallim Eesti lihatööstuste pakutavast hinnast.

“Venemaa on suurim Euroopa toidu importija, mistõttu ta võib seda poliitilise hoovana kasutada,” ütles Rakvere Lihakombinaadi juht Olle Horm. “Kuid lõpuks peavad nad sööma ikkagi.”

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960