19. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parim piimalehmakasvataja elab Tormas

Maaelu Edendamise Sihtasutus valis 2006. aasta parimaks piimakarjakasvatajaks Ahto Vilja (Torma Põllumajandusosaühing) Jõgevamaalt.

2006. aasta parimaks lihaveisekarjakasvatajaks sai Leino Vessart (OÜ Karitsu Rantšo) Raplamaalt.

Maaelu Edendamise Sihtasutus valib parimat piimakarjakasvatajat alates 2001. aastast. Siiani valiti parimaid piimakarjakasvatajaid kahes grupis: 21-100 lehmaga kari üle 100 lehmaga kari, teatas sihtasutus. Alates käesolevast aastast valitakse üks piimakarjakasvataja ja üks lihaveisekarjakasvataja.

MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg ütleb: „Me tarbime nende inimeste toodangut iga päev ja kiidame kodumaist päritolu. Tegelikult on iga piimaliitri ja lihakilo taga konkreetne inimene ja selle inimese hoolega tehtud töö. Piima ja liha tootmine Eestis on sama oluline, kui kinnisvara arendus või iga muu tegevusala. Inimesed, kes seda hästi teevad, ongi tunnustamist väärt.”

Parima piimakarjakasvataja ja parima lihaveisekarjakasvataja aunimetused koos tänukirja ja rahalise preemiaga annavad üle põllumajandusminister Ester Tuiksoo ja Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatus 20. veebruaril vabariigi aastapäevale pühendatud Põllumajandusministeeriumi üritusel Estonia kontserdisaalis.

Parima piima- ja lihaveisekarjakasvataja valib Maaelu Edendamise Sihtasutus koostöös Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu, Veterinaar- ja Toiduameti, Jõudluskontrolli Keskuse, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi, Eestimaa Põllumajandustootjate Keskliidu, Eestimaa Talupidajate Keskliidu ja Põllumajandusministeeriumiga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960