7. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sooja kevade tõttu võivad kahjurid saagi hävitada

Varase sooja kevade tõttu on kartuli- ja rapsipõldudel juba kahjurid, kes võivad juba varakult kogu saagi hävitada.

"105 hektarist rapsist pidin laupäeval ümber külvama 40 hektarit," sõnas Väike-Maarja valla Avispea talunik Jaak Läänemets. "Ootad, millal taimed tärkavad, aga ei tulegi midagi," märkis Läänemets, kelle sõnul ei aidanud olukorda parandada ka nädalatagune mürgitamine ning raps jäi põldudel lapiti tärkamata.

Läänemets, kes hiljuti viibis rapsiühistu nõukogu koosolekul, teadis öelda ka seda, et teistegi rapsikasvatajate põldudel on olukord sama hull, kirjutas Eesti Päevaleht Online.

Läänemetsa sõnul ei osanud põllumehed kirburünnakuks valmiski olla, sest ühtki riiklikku instantsi, kes kahjurite kohta infot annaks, Eestis ei ole.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960