12. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõppes Venemaa lihasõda Poolaga

Järgmisest nädalast saavad venelased taaskord turgudelt Poola liha osta, vahendab Bloomberg.

Täna kohtusid Moskvas Venemaa põllumajandusminister Aleksei Gordejev ja Poola põllumajandusminister Marek Sawicki. Arutlusel oli 2005. aastast kehtiv Poola liha Venemaale sisseveo keelu tühistamine.

Juba järgmisest nädalast avab Venemaa piirid Poola sea- ja loomalihale. 2005. aastal katkestas Venemaa Poolast liha ostmise tervislikel kaalutlustel. Poola endise peaministri Jaroslav Kaczynski valitsus vastas sellele uue partnerlus- ja koostöökõneluste lepingu läbirääkimiste katkestamisega.

See dokument oli peamine allikas, mis defineeris Euroopa Liidu suhted Venemaaga, leping aegub käesoleva aasta lõpus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960