15. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väiketootja: põllumeeste erialaliidud raiskavad raha

Raplamaal Oja-Andrese talu pidav Peeter Rostin ütles aripaev.ee-le et Talupidajate Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda dubleerivad üksteist ja raiskavad raha.

Tema sõnul võiks olla vaid üks organisatsioon. Rostin viitas sellele, et kaubanduskoda oli rahvaliitlaste poliitiline organisatsioon. "Kui nad suudavad ennast poliitilisest organisatsioonist ümber korraldada, on neil mõtet, muidu mitte," arvas ta.

Rostin ütles, et ei muretse Tunnustatud Eesti Maitse märgi kaotamise pärast, mida põllumajandus-kaubanduskoda jagab. "Me pole sunnismaised," ütles ta ning lisas, et märk peaks kuuluma kõikidele Eesti tootjatele, mitte sõltuma mingist liikmelisusest. Ta avaldas ka lootust, et lähiajal vaadatakse selle märgi jagamise kord ümber.

Peeter Rostin kasvatab 40 hektaril kartulit, kuid peremehel on plaanis laiendada tegevust uutesse valdkondadesse. Peremees on MTÜ Eesti kartul ja TÜ Talukartul eestvedaja ning Eesti Parim Talu 2007 üks võitja.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960