29. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toidu hind sai tipust üle

ÜRO ja OECD täna avaldatud aruandest selgub, et viimase kahe aasta kiire toiduhindade tõus ei jää püsima.

Hinnad peaksid lähiaastail langema, vanale soodsale tasemele need aga siiski ei jõua, jäädes 10-60% tõusueelsel ajal kehtinuist kõrgemaks, kirjutas hs.fi.

„Hinnad langevad lähiaastail, kuid ei jõua nii madalale, nagu need olid viimased kümme aastat,“ ütles Pariisis esinenud OECD esindaja Loek Boonekamp.

Toiduainete hinnad võivad lähiaastatel aruande kohaselt varasemast enam kõikuda, kuna pakkumine on ebakindel. Kõikjal maailmas on teraviljade ja muu toidu laovarud ära kasutatud, mistõttu ei ole rasketeks aegadeks ladudes piisavalt kaupa. Ka saagikus on kliimamuutuste tõttu kergesti muutuv.

Samuti on seni toorainete hindu mõjutanud finantsturgudele lisandunud hulgalised kauplejad.

Hinnad peaksid Boonekampi sõnul langema hakkama seetõttu, et tootmismahud on kasvanud ja konkurents maailmaturul tihenenud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960