13. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AUDIOGALERII: Eestlased saevad end maailma tippu

"Järjepidevust on vaja. Täpselt samamoodi nagu igas spordis," ütleb Eesti tippsaagija Andres Olesk.

Eile lõppes Jänedal rahvusvaheline metsalangetajate treeninglaager, mille käigus valmistuti oktoobris Saksamaal toimuvateks Raie Maailmameistrivõistlusteks. MMil osalevad 30 riiki, igas meeskonnas on 4 liiget. Kavas on 5 ala: langetamine, saeketi vahetus, kombineeritud järkamine, täpsussaagimine ja laasimine.

Valga Puu juhataja Andres Olesk on seitsmekordne Eesti meister ja meeskondlik maailmameister. Maailmameistri tiitlit ennustasid Soome kolleegid talle juba 10 aasta eest. "Me lähme kindlasti võtma sama kohta, mis eelmine kord. Oleme valitsevad maailmameistrid ja sealt allapoole oleks ebaõnnestumine. Treenid, siis tahaks ikka mingit tunnustust ka saada. Mis niisama ikka rabeleda," võtab Olesk enne Jonseredi sae käimatõmbamist jutu kokku.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960