1. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vihmasadu segab viljakoristust

Tänavu on viimase seitsme aasta vihmaseim suvi, kirjutab maakonnaleht Koit, mistõttu vajab koristatud vili tavalisest kaks korda pikemat kuivatamist.

Põlvamaa talunikul Aare Veetsmannil on koristatud kolmandik viljast. "Oleks kindlasti rohkem võtnud, sest kombaini võimsus seda võimaldas, kuid kogu asi jäi kuivati taha seisma. Kuivati ei jõudnud tänavust rikkalikku ja väga märga saaki ära kuivatada," rääkis Veetsmann. Tema andmetel tuleb tänavu vilja kuivatada möödunud aastasest kaks korda rohkem.

Põllumees Toomas Tobreluts, kel samuti kolmandik viljast koristatud, rääkis, et kuivatile on juba praegu rohkem kütust läinud kui eelmisel koristushooajal tervikuna. Samas on kütus tunduvalt kallinenud.

Vihmade tõttu halveneb vilja kvaliteet iga päevaga. Juba praegu ei kõlba see enam söögi ega seemneviljaks. Kui taevast vihma edasi kallab, ei kõlba vili enam ka loomadele sööta ning tuleb seetõttu maa sisse künda.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960