16. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa ettevõtja parandab euroliidu toel sadu hektareid maad

Saaremaa Laimjala valla ettevõtja Aine Kaljuste alustas sadu hektareid põllu- ja metsamaad hõlmavat maaparandussüsteemide rekonstrueerimise projekti, milles teda PRIA vahendusel rahaliselt toetab enam kui nelja miljoni krooniga Euroopa Liit.

Ametlikku nime “Kurdla maaparandussüsteemide rekonstrueerimisprojekt” kandev ettevõtmine hõlmab Aine Kaljuste sõnul umbes 400 hektarit maid Laimjala valla mitmes külas. Füüsilisest isikust ettevõtjana Nõmme külas omanimelist liha- ja piimafarmi juhtiv Kaljuste ütles Oma Saarele, et tegemist on nõukogude ajal rajatud maaparandussüsteemide rekonstrueerimisega, millega alles suvel algust tehti.

See on kaheaastane projekt, mille vilju näeb 2010. aastal,” ütles Kaljuste. Saaremaalt sai lisaks tema projektile PRIA maaelu arengukava põllu- ja metsamajanduse infrastruktuuri arendamise meetmest toetust veel kuus farmi või talu. Vastav otsus tehti juba maikuus.

Näiteks toetatakse tuletõrjetiigi ehitust Soelas ligi miljoni krooniga, Linnaka maaparandussüsteemide ennistamist poole miljoni, Paderiku maaparandussüsteemide uuendustöid 1,6 ja Metsa Johani talu juurdepääsutee ehitamist ligi 1,3 miljoni krooniga.

Kogu Aine Kaljuste projekti maksumus koos omaosalusega oli PRIA-le esitatud dokumentide järgi 5 361 832 krooni ehk naine ise panustab töödesse üle 1,3 miljoni krooni.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960