26. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oberschneider investeerib Argentinasse üle miljardi krooni

Kinnisvaraärimees Paul Oberschneider otsib äripartnereid, et investeerida oma Argentina farmidesse 100 miljonit USA dollarit.

„Tahan seal oma äri laiendada, praegu on mul Argentinas umbes 1000 piimalehma, järgmise aasta jooksul tahaks numbri 2000ni kasvatada,“ rääkis Oberschneider, „praegu pean Londonis ja New Yorgis läbirääkimisi, et leida 100 miljonit dollarit. Praegu olen investeerinud juba 20 miljonit.“

Ta sõnas, et isegi, kui ta ei leia investoreid, poleks selles midagi hullu ning ta usub, et lähema kümne aasta jooksul on piimakari Argentinas hea investeering.

Oberschneideri farm asub Argentinas Mar del Plata linna lähedal, Buenos Airesest lõunapool. Oberschneideri sõnul veedab ta seal 5-6 kuud aastas ning siirdub oktoobris taas sinna.

„Argentina on põllumajandusriik ja me oleme kasutanud ära olukorda, kus investorid lahkuvad piimandusärist, tegelemaks enam näiteks teravilja kasvatamisega,“ rääkis Oberschneider, „piima hind Argentinas on viimase aasta jooksul tõusnud 100%.“

Oberschneideri sõnul tänavu aasta alguses Argentinas puhkenud tüli põllumeeste ja president Cristina Kirchneri vahel tema äri eriti ei mõjutanud, kuna Cristina seadis löögi alla eksportijad, tahtes tõsta soja-ubade eksporditolli pea 50%ni. Põllumehed streikisid riigis kuid, lõpuks tolle siiski ei kinnitatud, kuna Cristina parem käsi, asepresident Julio Cobos hääletas sellele vastu.

Eilsel Äripäeva konverentsil Äriplaan rääkis Oberschneider, kuidas Argentinas äri teha on tegelikult keeruline.

„Seal on ilusad inimesed, hea toit ja imeline loodus, aga kui püüad midagi ära teha, võtab see terve igaviku,“ selgitas Oberschneider. „Sa ei saa investeerida ja kui kord investeerid, siis ei saa jälle raha vajadusel kätte. Eestis on kõige ettevõtlussõbralikum valitsus, mida maailmas kohanud olen.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960