10. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PRIA: järgmisel aastal tuleb sama raha eest rohkem tööd teha

Tuleb sama raha eest teha natuke rohkem tööd ja tagada, et kvaliteet ei kannataks, võttis PRIA teabeosakonna juhataja Taavi Linnamäe tänase kohtumise põllumajandusministeeriumi ja PRIA vahel kokku.

„Selge on see, et toetuste maht või taotluste maht, mis meil PRIAs järgmine aasta tuleb läbi jahvatada, kasvab. Seejuures eelarve ei suurene üldse. Tuleb sama raha eest teha natuke rohkem tööd ja välja mõelda, kuidas seda võimalikult efektiivselt teha nii, et kvaliteet ei kannataks,“ ütles Linnamäe.

Kohtumisel seni kajastamata kokkuleppeid ei sõlmitud ning tõdeti, et järgmisel aastal sektorisse minev toetuste maht küll suureneb, kuid nagu minister varem on öelnud nn top-up väheneb, nentis Linnamäe.

Kohtumisel rääkis põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ministeeriumi ja haldusala plaanidest järgmisel aastal. Tutvustati PRIA klientidele arengukava, arutati liiderprogrammi rakendamist ning räägiti teenindusprotsessidest.

Uusi või lisanduvaid ülesandeid tuleval aastal PRIAle ei tule, pigem suunatakse tähelepanu võimalikult efektiivsele tegutsemisele. „Ei ole ju saladus, et valitsussektori eelarve on kokku tõmmatud. Arutasime kuidas hakkama saada,“ lisas Linnamäe lühidalt.

„PRIA on kaheksa tegevusaasta jooksul Eesti maaellu välja maksnud enam kui 10 miljardit krooni. Praeguseks kujunenud majandusolukord seab PRIA-le veelgi kõrgemad nõudmised Eesti maaelu arendamisele,“ kommenteeris põllumajandusminister omapoolset sõnumit PRIA-le ja PRIA nõukojale pressiteates.

„On oluline, et PRIA teeninduskvaliteet ja töötajate kompetents tõuseks ühtlaselt kõrgeks kogu Eestis, nii Tartu keskuses kui maakondlikes esindustes,“ täiendas ministrit PRIA kliendinõukoja esinaine Merle Adams.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960