Ida-Euroopa suurima mahetootja, ASi 
Saidafarm juhatuse esimees Juhan Särgava sõnul on  välismaine mahetoit 
tavatoidust kõvasti kallim, kuid kohalik  jääb tavalisega enam-vähem samasse 
hinnaklassi.
«Eestis on palju väikesi mahetootjaid, aga nende koondamine on pudelikael, millest läbi ei saa,» selgitas Särgava, miks müügil on rohkem just välismaist kraami, kirjutas Õhtuleht.
Mahetootmine iseenesest oluliselt kallim pole, küll on seda aga väiksemate portsjonite töötlemine ja vedamine. Erinevalt Särgavast ütles Võrumaal Rõuge vallas maheköögivilja kasvatav Kaja Kesküla, et mahetootmine on siiski kallim, kuna põhitöö käib käsitsi. Naine kuulub ka tulundusühistusse Lõuna-Eesti Toiduvõrgustik, mis koondab tartlastele kauba otse koju kätte viivaid väiketalusid.
Seotud lood
Scandagra Eesti AS tegevjuhi Eigo Siimu sõnul on põllumajandusvaldkonna süda koostöö ja vastastikune usaldus. Pärast esimest kümmet kuud ametis tõdeb ta, et sektor on küll keerulises seisus, kuid just nüüd on kõige olulisem seista põllumehe kõrval ja aidata tal raskused üle elada.