5. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium nuiab Padarilt 200 lisamiljonit

Põllumajandusministeerium palub rahandusminister Ivari Padarile saadetud kirjas pisut üle 197 miljoni krooni lisaraha, et PRIA saaks täiendavaid otsetoetusi välja maksta.

Eile saatis põllumajandusministeeriumi kantsler Ants Noot rahandusminister Ivari Padarile kirja pealkirjaga "Maikuu väljamaksete piirlimiit ja lisataotlus".

Kantsler kirjutab: "Põllumajandusminister kehtestas 28. aprilli 2009 käskkirjaga nr 84 loomakasvatuse täiendavate otsetoetuste ühikumäärad. Arvestades kehtestatud ühikumäärasid kuulub maikuus väljamaksmisele täiendavat otsetoetust (top/up) 222 058 505 krooni."

Võttes arvesse asutuste maikuu väljamaksete vajadust palub põllumajandusministeerium suurendada valitsemisala mai limiiti 197 058 505 krooni võrra. "See on vajalik Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile täiendava otsetoetuse väljamakseks," põhjendab kantsler Noot 200 lisamiljoni küsimist.

Põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakonna juht Hindrek Riikoja täpsustab: "Põllumajandusministeerium ei taotle rahandusministeeriumilt lisaraha, vaid erinevatele kuudele määratud piirlimiidi ümber jaotamist. Toetuste väljamaksmisest sõltuvalt erinevad meie haldusala kulud ühes kuus suuresti. Riigile ministeeriumi taotlus lisakulutusi ei too."

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ja rahandusminister Ivari Padar

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960