Ministeerium nuiab Padarilt 200 lisamiljonit

Põllumajandusministeerium palub
rahandusminister Ivari Padarile saadetud kirjas pisut üle 197 miljoni krooni
lisaraha, et PRIA saaks täiendavaid otsetoetusi välja maksta.

Eile saatis põllumajandusministeeriumi kantsler Ants Noot rahandusminister Ivari Padarile kirja pealkirjaga "Maikuu väljamaksete piirlimiit ja lisataotlus".

Kantsler kirjutab: "Põllumajandusminister kehtestas 28. aprilli 2009 käskkirjaga nr 84 loomakasvatuse täiendavate otsetoetuste ühikumäärad. Arvestades kehtestatud ühikumäärasid kuulub maikuus väljamaksmisele täiendavat otsetoetust (top/up) 222 058 505 krooni."

Võttes arvesse asutuste maikuu väljamaksete vajadust palub põllumajandusministeerium suurendada valitsemisala mai limiiti 197 058 505 krooni võrra. "See on vajalik Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile täiendava otsetoetuse väljamakseks," põhjendab kantsler Noot 200 lisamiljoni küsimist.

Põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakonna juht Hindrek Riikoja täpsustab: "Põllumajandusministeerium ei taotle rahandusministeeriumilt lisaraha, vaid erinevatele kuudele määratud piirlimiidi ümber jaotamist. Toetuste väljamaksmisest sõltuvalt erinevad meie haldusala kulud ühes kuus suuresti. Riigile ministeeriumi taotlus lisakulutusi ei too."

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ja rahandusminister Ivari Padar

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised