Rohelised nõuavad aru SEB Enskilda plaanide kohta

Erakond Eestimaa Rohelised (EER)
tahab keskkonnaminister Jaanus Tamkivilt teada, kas ta on kursis SEB
Enskilda plaanide ja riigimetsa müügi ettevalmistustega.

„Küsime arupärimises, kas keskkonnaminister on tutvunud SEB Enskilda panga saadetud riigile kuuluva metsa müügi teemalise arutelumaterjaliga,“ teatas täna riigikogu liige Toomas Trapido. „ Samuti uurime, kas ja mil moel on Eesti kodanikul võimalik saada täpne, GIS-põhine informatsioon RMKle kuuluva maa ning jätkuvalt riigi omandis oleva metsa- ja haritava maa paiknemisest."

Rohelised tahavad teada ka seda, millist, kus paiknevat ja kui suures ulatuses metsamaad plaanib keskkonnaministeerium erastamisele panna ning millised on müüdava metsamaa valikukriteeriumid.

Lisaks küsitakse, milline on sellelt metsamaalt saadav võimalik keskmine tulu 25, 50, 100 aasta perspektiivis, võrreldes sarnase RMK halduses oleva metsamaaga ning kui suures ulatuses aitab metsamüük tasakaalustada riigieelarve puudujääki. Lõpuks päritakse, kas valitsus või keskkonnaministeerium on kaalunud lisatingimuste seadmist, näiteks kohalike ostjate eelistamist.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised