25. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vihmapuudus ei lase India majandusel kasvada 9%

India peaministril Manmohan Singhil võib olla raske saavutada üheksa protsendist majanduskasvu, kuna ebapiisav vihm vähendab saaki, vahendab Bloomberg.

Indias võib tulla tänavu sademeid tavapärasest vähem. 235 miljonil India põllumeest sõltuvad sademetest, et kasvatada saaki. Üle poole India põllumajanduskõlblikust maast on ilma niisutussüsteemideta. Väiksem saak võib vähendada 742 miljoni maal elava indialase sissetulekuid ja ostujõudu.

„Vihmal on kriitiline roll India majandusele ning ebapiisavad sademed mängivad vingerpussi peaministri kiire majanduskasvu plaanile," ütles RPG Foundationi president D. H. Pai Panandiker.

Põud 2002. aastal kärpis majanduskasvu 11aasta madalamale tasemele, 3,8 protsendile. Kui vihm järgmisel aastal sadas hoogsamalt, kiirenes majanduskasv 8,5 protsendile.

„Maapiirkondade tarbimine on üheks faktoriks, mis on lasknud Indial kasvada kiiresti, tegutsedes vastu ennenägematule ekspordi kukkumisele,“ lisas ta. „Väiksem sõltuvus ekspordist lubaks Indial kiiremini taastuda, kuid ebapiisavad sademed võivad selle Singhi plaani segamini paisata.“

India majandus kasvas esimeses kvartalis 5,8 protsenti.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960