14. juuli 2009

Dulub: Eesti põllumajanduse saatus selgub kuue nädala jooksul

Kehva korjandusilma tõttu häbiposti sattunud Eesti võib sel aastal oma positsiooni parandada, kui vaid järgnevateks nädalateks ilma jagub.

Tartu Veski AS-i ostujuhi Leonid Dulubi sõnul võib Euroopa Liidu viljatoodangu maht langeda võrreldes eelmise aastaga seitse kuni kaheksa protsenti. Eelmine aasta oli viljatoodangu poolest rekordaasta, kuid Eesti jäi mullu vihmarohkete ilmade tõttu õnnekübara alt välja.

„Eesti võib eelmise aasta ebaõnne õnneks pöörata,“ ütles Dulub. Ta lisab, et põllumeestele on vaja sel aastal äärmiselt head aastat, et nad üldse ellu võiks jääda.

„Kui aga tuleb ikaldus, võib veerand teraviljakasvatajatest haihtuda,“ kommenteeris Dulub Eesti Põllumeeste Keskliidu asepresidendi Jaan Sõrra kevadist ennustust. Dulubi sõnul on vara veel täpsetest viljahindadest rääkida, kuid ta lisas, et kogu Eesti teraviljakasvatajate saatus on järgneva kuue nädala ilmade kätes.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150