31. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumehe toetus miljoni võrra väiksem kui mullu

Kui veel möödunud aastal soovisid põllumehed niiöelda laudaehitustoetust keskmiselt 3,5 miljonit krooni, siis nüüd on see number miljoni krooni võrra langenud.

PRIA loomakasvatusehituse investeeringutoetuse maksimumsuurus ühe taotleja kohta on ligi kaheksa miljonit krooni. Et seda saada, peab põllumehel endal olema 60protsendiline omaosalus, vahendasid Aktuaalse kaamera uudised.

Märgid sellest, et põllumehed ei taha võtta enam suuri riske ja teevad tootmise jaoks vaid hädavajaliku või on neil raskusi omaosaluse kokkusaamise tarvis pangast laenu saamisega, on olemas.

Niiöelda laudaehitustoetust on PRIA-l välja jagada 170 miljonit krooni, sada taotlejat esitasid kokku aga sooviavaldusi enam kui 250 miljoni krooni jagu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960