Autor: Kadrin Karner • 6. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Huvi kodumaise kartuliseemne vastu paisub

Kodumaise kartuliseemne müügiga tegelev Jõgeva sordiaretuse instituut kinnitab, et Eesti kartulikasvataja huvi kodumaiste sortide vastu on kasvamas.

Jõgeva sordiaretuse instituudi teadur Ilmar Polli rääkis Oma Saarele, et jaanuaris internetis välja kuulutatud seemnekartuli tellimuste vastuvõtu esimesel päeval tuli üle 80 tellimuse, mida on oluliselt rohkem kui möödunud aastal, mil mõningaid sorte jagus veel aprilliski. Kodumaise kartuli vastu tunnevad huvi just väikesed kartulikasvatajad.

Ilmar Polli hinnangul jääb kohalike kartulisortide osakaal siiski alla 20 protsenti Eestis maha pandud külvipinnast, sest suured tootjad kasvatavad reeglina välismaa sorte.

Kokku kasvatatakse Eestis 50–100 erinevat kartulisorti.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960