31. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti vaesed keeldusid kartuli kasvatamisest

Möödunud aastal kutsusid Lätis Cesise maakonnas asuva Vaivesi valla ametnikud vähekindlustatud elanikkonda kartuleid kasvatama, kuid eksperiment kukkus läbi.

Kui mullu katsetas kartuli kasvatamist üheksa peret, siis tänavu ei võtnud seda keegi ette, vahendas rus.db.lv. Abiraha eest on poes lihtsam kartulit ostmas käia, ehkki seal maksab kartul rohkem, põhjendasid raskustes pered kohalikule sotsiaaltöötajale.

Läti sotsiaalministeerium nimetas kartulikasvatusele õhutamist juba mullu ebaseaduslikuks. Sotsiaalministeeriumi keelu tõttu ei saa Lätis töötuid ka abitöödele suunata, kuna see olevat inimeste "sundimine".

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960