31. mai 2010

Läti vaesed keeldusid kartuli kasvatamisest

Möödunud aastal kutsusid Lätis Cesise maakonnas asuva Vaivesi valla ametnikud vähekindlustatud elanikkonda kartuleid kasvatama, kuid eksperiment kukkus läbi.

Kui mullu katsetas kartuli kasvatamist üheksa peret, siis tänavu ei võtnud seda keegi ette, vahendas rus.db.lv. Abiraha eest on poes lihtsam kartulit ostmas käia, ehkki seal maksab kartul rohkem, põhjendasid raskustes pered kohalikule sotsiaaltöötajale.

Läti sotsiaalministeerium nimetas kartulikasvatusele õhutamist juba mullu ebaseaduslikuks. Sotsiaalministeeriumi keelu tõttu ei saa Lätis töötuid ka abitöödele suunata, kuna see olevat inimeste "sundimine".

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150