Põllumees: mina hinnatõusu tõttu külvikordi ei muuda

Koplimäe Agro OÜ juht Ago Pärnamäe vilja hinna tõusu tõttu külvipinda ja -kordi ei muuda, kuna plaanide muutmine on liiga riskantne.

Pärnamäe tõdes, et mõistab põllumehi, kes suurema kasu lootuses tavalisest rohkem rapsi külvasid. ”Kevadel prognoositi, et odra hind on väga madal,” sõnas ta.

Pärnamäe lisas, et ise ta ühtegi kultuuri plaanitust rohkem ei külvanud ega kavatse hiljutise järsu hinnatõusu tõttu seda ka teha. Ta selgitas, et ettevõttel on vilja kasvatamisel selge piir ees – kõik haritav maa on juba ära kasutatud ning näiteks rapsi tohib ühele ja samale põllule külvata igal viiendal aastal.

Koplimäe Agro kasvatab nisu, otra ja rapsi. Kui talirapsi saak oli eelmise aastaga võrreldes samal tasemel ja suvirapsi saagikust on vara veel hinnata, siis muud kultuurid annavad põuase ilma tõttu tänavu eelmisest aastast poole vähem saaki, märkis Pärnamäe.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised