Autor: Kadrin Karner • 27. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jätkuv vihmasadu ohustab põllumehe saaki

Kui Venemaal on tänavu suvel suurtel pindadel saak ikaldunud põua tõttu ja mitmel pool mujal teinud seda uputus, siis ka meil on viimased paar nädalat sadanud vihm muutnud põllumehe murelikuks.

“Kuid väikesed kartulikasvatajad on ka juba murest murtud, sest terve nädal on väga vesine olnud. Kartuliga on probleem juba väga suur, eriti, kui vesi vagude vahele pikemalt jääb,” rääkis nõustaja Veeve Kaasik Meie Maale.

Neile, kes jõudsid enne suuri sadusid teravilja ära koristada, jagub muret aga selle kuivatamisega. “Kuivatamine ei edene, sest kuivatis on ventilaatoriaugud vett täis. Mitte kunagi varem pole sellist olukorda olnud,” kurtis Valjala talunik Kaido Kirst, kes käis eile linnast selleks tarbeks pumpa ostmas.

Sajud kahandavad kiirelt ka vilja kvaliteeti, terad hakkavad idanema ning haigusseened arenema.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960