13. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Püügilimiit maksab kalatraalerist märksa enam

Eestis on viimasel neljal aastal kalapüügilimiit niivõrd hinda läinud, et korralikum kogus limiiti maksab traallaevast rohkem.

Neli aastat tagasi kalalaevastikust kõrvaldatud traallaevade senistele omanikele jäi kalapüügilimiit alles ja seda on nad hea hinna eest igal aastal rentinud, mitte müünud.

"Meil oli mõned aastad tagasi 1700 tonni kilu-räime püügilimiiti, nüüd on seda pidevalt vähendatud ja alles on 1200 tonni," rääkis Meie Maale OÜ Saare Kalapüük juhataja, traallaeva Lipton omanik Ivar Kiil.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960