1. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Trigon Agri ostab ära Väätsa Agro

Joakim Heleniuse osalusega Trigon Agri teatas täna börsile, et sõlmis eellepingu läbi tütarettevõtte Trigon Dairy Farmingu 97,8676 protsendi Väätsa Agro ostuks ACC Conquistador Holdingsilt.

Samuti ostab Trigon Hanseatic Capital Estonialt, Swedbankilt ja Swedbank Liisingult Väätsa Agro vastu tekkinud nõuded.

Väätsa Agro on tootmiskvoodilt Eesti suurim piimatootja. Ettevõttel on aastane tootmiskvoot 13,9 miljonit liitrit. Ettevõttele kuulub 4160 hektarit maad, millest 1718 hektarit on otseses omanduses. Farmis on 3386 looma, kellest 1685 on piimalehmad. Farm asub Trigon Agri Kaiu piimafarmi vahetus läheduses.

Tehingu lõpule viimine oleneb ettevõtte väärtuse hindamisest (due diligence), Trigon Agri nõukogu heakskiidust ja Eesti konkurentsiameti loast.

Mullu veebruaris kirjutas Äripäev, et aastaid tagasi Väätsa Agro aktsiate osturallis kaotajaks jäänud Joakim Helenius on kosilasena taas platsis ning kui Swedbankil õnnestub piimatootja pankrotimenetlus algatada, seisab pankrotivarale ostja juba ukse taga. Heleniuse tiimi juhitaval ja tema osalusega Trigon Agril ei tule ärimehe enda sõnul puudu rahast, teadmistest ega kogemustest, et Väätsas asuv 2000-pealine lehmakari ja muud varad ära osta ning ettevõte senistest juhtimisvigadest päästa. Äripäevale vihjati et Helenius on Swedbankiga lausa kokku leppinud, et ostab Väätsa Agro varad pankrotipesast ära. Omavahelist suhtlemist osapooled ei eita, kuid Swedbank teatas siiski kategooriliselt, et niisuguseid kokkuleppeid ei sõlmi pank mitte kellegagi, kirjutas Äripäev aasta tagasi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960