21. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PRIA juht: mage lugu

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti juhi Jaan Kallase sõnul on maanteeameti juhtum avaliku teenistuse jaoks suurte miinusmärkidega lugu.

"Mis siin muud öelda kui mage lugu. Ta on kogu avaliku teenistuse jaoks suurte miinusmärkidega lugu ning alati võib seda üldistada kogu avaliku teenistuse peale, mida ka ilmselt tehakse," kommenteeris ta.

Kallase sõnul pole PRIAs võimalik välislähetust koos puhkusega teha. "Kogu komandeeringu taotluse protsess ja protseduur on avalik ja tihe ja seal ei ole võimalik selliseid asju teha," sõnas ta.

PRIAs on vajadus komandeeringute järgi Kallase sõnul suur. "Väliskomandeeringus tööd teha ei ole naljaasi. Meie tööst tulenevalt on see pigem karistus, kui suur eelis," rääkis ta.

Süsteemi loomine on üks asi, teine asi on temast kinni pidamine ja lõpuks on kõik inimestes kinni, lisas Kallas. "Võib-olla on erinevates asutustes ka erinevad kombestikud. Pigem on ta selles kinni, kuivõrd juhid ise kehtivaid reegleid peavad kinnipidamisvääriliseks. Kõik algab ja lõpeb üleval pool," märkis PRIA juht.

Kallas ei osanud öelda, kas Tamur Tsäkko peaks tagasi astuma. "Mina tean teda kui väga head ametijuhti ja oma ala spetsialisti. See, kas ta lahkub või mitte, otsustavad majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi juhid, kas on see suur või väike patt," sõnas Kallas.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960