3. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kartulikasvatajad loodavad tänavu head saaki

Kartulikasvatajad loodavad tänavu head saaki ja varase kartuli suhteliselt kõrge hinna üle ei maksa nende hinnangul nuriseda, sest varane saak nõuab suurt tööd.

Esimene kodumaine värske kartul jõudis meie turgudele juba enne jaanipäeva, kuid siiski tasub kodumaise varase kartuli ostmisel olla tähelepanelik, sest tänavu on meie turgudele eriti palju varast kartulit Lätist, mida võidakse aga müüa eestimaise pähe, vahendasid ERRi raadiouudised.

Harjumaa Saue valla Vatsla küla kartulikasvataja Aarne Arro sõnul pole kodumaise kartuli enne jaanipäeva turule jõudmine mingi ime, kuid see nõuab väga palju tööd ning see mõjutab ka kartuli hinda.

"Ega ta ei ole nii tulus äri. Kui ta oleks tulus, siis oleks kogu Eesti varase kartuli all," rääkis ta.

Arro prognoosib tänavu korralikku saaki, sest kartuli kasvuks vajalikku niiskust on olnud piisavalt.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960