7. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neivelt: igal Eesti perel võiks olla oma aiamaa

Järvamaale peenarde-põldudega suvekodu rajanud pankur Indrek Neivelti sõnul võiks igal Eesti perel olla oma aiamaa, kust saab tervislikku toitu.

"Statistika näitab, et keskmisest madalama sissetulekuga peredel kulub umbes pool sissetulekust toidu peale. Taimset toitu on sellest umbes veerand või kolmandik, see tähendab, et 1,5 tundi raudselt tuleb päevas tööd teha selleks, et kartul ja muu taimne toit oleks laual," rääkis ta intervjuus uuele tasuta lehele Aja Leht.

"Poolteist tundi tööpäevas teeb peaaegu 400 tundi aastas ehk 50 tööpäeva," märkis ta ja lisas, et nii palju aega ei kulu iialgi, et taimne toit oma aiamaalt kätte saada.

"Teed rohkem tööd ja ostad kemikaale täis toitu, selle asemel võiksime ise puhast toitu kasvatada ja ei peaks nii palju tööd tegema, mis ei paku rahuldust ja mille ainus eesmärk on peret toita," selgitas Neivelt.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960