19. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltic Agro laadib sajandi suurimat viljalaeva

Baltic Agro viljatehing Saudi Araabiaga tõi Muuga sadamasse suurima kaubalaeva.

Eile alustati sadamas 76,3 tuhande tonni söödaodra pealelaadimist, mis eksporditakse Saudi Araabiasse.

Koostöös firmadega Oilseeds Trade AS ja Farm Plant Eesti AS ekspordib Baltic Agro 76 300 tonni söödaotra ainsa laevaga.

Tavaliselt kasutatakse teravilja ja rapsi veoks 3-6 tuhande tonnised kaubalaevu. Eestis on siiani kõige suurem laaditud laev 50 tuhat tonni. Teraviljaga autokoormaid mahub laeva 2900.  

Baltic Agro AS tegevjuht Ants Puusta ütles, et tal on heameel aastaid üritatud koostöö õnnestumise üle teiste Eesti ettevõtetega. "Suuremahuline viljatehing tõi Eesti põllumeestele oluliselt parema odra hinna, võrreldes väiksemate viljalaevade ükshaaval ja eraldi tegemisega,“ märkis Puusta.

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960