26. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivas: põllumehed toetatagu investeeringuid

Riigikogu arutelul jõuti täna järeldusele, et ELi põllumajanduspoliitika peaks otsetoetuste asemel keskenduma investeeringute toetamisele.

„Euroopa Liidu põllumajanduspoliitika suund peab olema otsetoetustelt investeeringute toetamisele. Suund peab olema maaelu mitmekesistamisele, mis tähendab  seda, et  maal oleks lisaks  põllumajandusele ka teisi ettevõtlusvorme; et seal oleks laiemalt võttes inimestele tegevust ja toimetulekuks sobiv elukeskkond,“ ütles Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Taavi Rõivas koos väliskomisjoniga peetud ühisistungi kohta.

Rõivase sõnul rõhutati korduvalt vajadust vähendada protektsionismi, mida esineb põllumajandustoodete turul jätkuvalt väga palju ja korrati üle Eesti üks põhilisi seisukohti  erinevate  riikide põllumajandustoetuste ühtlustamiseks, pigem vähenemise suunas.

Tänane Äripäev kirjutab, et Eesti maakondade rentaablimad ettevõtted tegutsevad põllumajanduses. Osade firmad kõrge kasumlikkus tulenes erinevatest põllumajandustoetustest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960