Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder avas täna Hiiumaal Vaemla tootearenduskeskuse, mis valmis toetusraha abiga.
Värskelt valminud Vaemla tootearenduskeskuses saavad kohalikud talunikud ja lihatootjad tellida tapa-, lõikamise- ning pakendamise teenust. Oma retseptide alusel on võimalik toota lihatooteid, sh valmistada mahetooteid.
„Vaemla tootearenduskeskus on suurepärane näide võimalustest, mida Leader-lähenemine pakub kohaliku elu ja ettevõtluse arendamisel. Üle 20 aasta on Hiiumaal taas lihatöötlemisvõimalus,“ ütles Seeder.
MTÜ Hiiu Veis ja Lammas sai Vaemla tootearenduskeskuse ehituseks sel ja eelmisel aastal toetust Leader-programmist kokku 222 580 eurot, põllumajandusministeerium rahastas ehitust ja seadmete soetamist kokku 200 000 euroga.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Seotud lood
Eestis tehtud laboriuuringule tuginedes kahtlustab veterinaar- ja toiduamet ühel Saaremaa lihaveisel sinikeeltõve, mis tõeks osutumisel kukutab veiste ekspordi.
Iga hooaeg on ainulaadne ja toob endaga kaasa uusi väljakutseid. Edukaks hooajaks on olulised põllumehe otsused, investeeringud, riskid, tulemused ja saak. Milliste omadustega DEKALBi sorte eelistada, et saak oleks viljakas ja võimas?