Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 27. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonia Äripäeva TOPis 3. kohal 

Eesti üks suuremaid piimatootjaid OÜ Estonia tõusis Äripäeva põllumajandustootjate TOPis kolmandaks.

Seda ikka tänu sellele, et läinud aasta oli piimatootjatele üleüldiselt väga hea, iseäranis suures soosingus olid just suurtootjaid. OÜ Estonia juhataja Ain Aasa hinnangul seisnes piimatootmise eelmise aasta kasumlikkus väga heas turusituatsioonis. “Sel aastal on hinnad juba tunduvalt langenud ja sellest tingituna on praegu kogu situatsioon teistsugune,” iseloomustas Aasa. Tema sõnul oli läinud aasta piimatootjatele harukordselt soodne, isegi lehmad said ilmselt sellest aru, sest piimaand oli suurepärane. “Eelmisel aastal oli lehmade piimatoodang külluslik,” kinnitas Aasa.

Peale selle olid heade majandustulemuste taga näiteks ettevõtte pikaajalised töötajad, kellele võib alati kindel olla.“Kokkuvõttes võib öelda, et hea tulemuse andsid inimeste järjekindel tubli töö ning eelmise aasta soodne turusituatsioon piimatootjatele,” märkis Aasa. Muide, Estonia Grupi ettevõtted olid mullu ligi 2,1 miljoni euroga ka ühed suuremad PRIA toetuste saajad.

Äripäeva 2012. aasta põllumajandustootjate TOPi täispikka nimekirja saab vaadata SIIN

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751