Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 7. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veiko Pak: 2013 aasta märksõnaks on tootmise efektiivistamine

Pollumajandus.ee uuris, kuidas läks möödunud aastal Kadarbiku talul ja mida nad ootavad uuelt aastalt.

Kadarbiku talu asub Harjumaal Saue vallas Tuula külas. Talu tegeleb köögivilja kasvatamisega 180 hektaril. Aastas toodetakse 3 miljonit kg köögivilja.  Kasvatatakse hiina kapsast, lillkapsast, spargelkapsast, valget peakapsast, tilli, kabatsokki, kurki, porgandit, jääsalatit, porrulauku, peeti, kaalikat, mustrõigast jne. Peale juurvilja kasvatamise valmistab Kadarbiku talu veel toorsalateid, supisegusid ja hapukapsast, mahlu ja aurutatud köögivilju.

Kadarbiku talu tegevdirektori Veiko Paki sõnul ei olnud möödunud 2012 aasta kõige parem. Põllumajanduse osas tekitas probleeme suur sademete hulk juuli lõpus ning samuti septembris-oktoobris, kui oli koristusperiood.

„Loodame, et uuel aastal veaks ilmaga rohkem, sest ülejäänus saab süüdistada iseennast“, sõnas Veiko Pak.

Uue aasta plaanide kohta märkis Veiko Pak, et aastal 2013 on plaan liikuda sama rada pidi, püüdes arvesse võtta eelnevaid kogemusi uute otsuste tegemisel.

„Tootmisse oleme sunnitud pidevalt investeerima, sest eesmärgiks on tõsta efektiivsuse taset, mis on momendi märksõna. Kindlasti peame arvestama efektiivsuse tõstmisel paremini tasustatud ja koolitatud töötajatega, kellega koos ettevõtet arendada. Plaanis on tulla turule paari uue tootega“.

Veiko Paki sõnul on nende tegevusel kitsaskohaks ikkagi euro-toetuste piirkondlik erinevus, mis tekitab ebavõrdset konkurentsi.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960