Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 28. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maag Grupi täpsustus artiklile „Hobuseliha muutus ootamatult popiks”

Kahetsusväärselt on segamini aetud erinevad ettevõtted nagu Maag Grupp, Maag Lihatööstus ja Maag Konservitööstus.

AS Maag Lihatööstus ei tooda konserve. Samuti ei ole Maag Lihatööstusel mingisugust kokkupuudet hobuselihaga. Ükski Maag Lihatööstuse toode ei sisalda mingil määral hobuseliha.

 

 

Artiklis sisalduv fakt „ettevõtte AS Maag Grupp kasutab hobuseliha oma toodetes, näiteks vorstides ja konservides, vähesel määral ning hobuseliha sisaldust on ka märgitusel” on vale ja kahjustab AS Maag Grupp mainet. Vorstides hobuseliha ei sisaldu. (Äripäev selgitab, et tugines selle fakti avaldamisel põllumajandusministeeriumi ja Veterinaar-ja Toiduameti infole.)

AS Maag Grupp ise ei tooda ühtegi toodet. AS Maag Grupp tegeleb toidukaupade, peamiselt külmutatud ja jahutatud liha- ja lihatoodete turustamisega Euroopa Liidu piires.

AS Maag Konservitööstus toodab peamiselt lihakonserve, sealhulgas eritellimisel kaht konservi, mis sisaldab hobuseliha - üht eritellimusel valmistatud konservi eksporditakse 100% ulatuses Saksamaale. Teist eritellimuse konservi toodab Maag Konservitööstus Rakvere ettevõtja Delikatess Company tellimusel. Nimetatud konservid on äratuntavalt tähistatud hobuseliha sisaldusele viitavalt. Ükski teine Maag Konservitööstuse konserv hobuseliha ei sisalda.

Äripäev kirjutas, et AS Maag Lihatööstuse ja AS Maag Grupp tegevjuht on Merike Talts, kuid õige on Margit Talts. Äripäev vabandab.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960