• 28.02.13, 12:35
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Maag Grupi täpsustus artiklile „Hobuseliha muutus ootamatult popiks”

Kahetsusväärselt on segamini aetud erinevad ettevõtted nagu Maag Grupp, Maag Lihatööstus ja Maag Konservitööstus.
AS Maag Lihatööstus ei tooda konserve. Samuti ei ole Maag Lihatööstusel mingisugust kokkupuudet hobuselihaga. Ükski Maag Lihatööstuse toode ei sisalda mingil määral hobuseliha.
 
 
Artiklis sisalduv fakt „ettevõtte AS Maag Grupp kasutab hobuseliha oma toodetes, näiteks vorstides ja konservides, vähesel määral ning hobuseliha sisaldust on ka märgitusel” on vale ja kahjustab AS Maag Grupp mainet. Vorstides hobuseliha ei sisaldu. (Äripäev selgitab, et tugines selle fakti avaldamisel põllumajandusministeeriumi ja Veterinaar-ja Toiduameti infole.)
AS Maag Grupp ise ei tooda ühtegi toodet. AS Maag Grupp tegeleb toidukaupade, peamiselt külmutatud ja jahutatud liha- ja lihatoodete turustamisega Euroopa Liidu piires.
AS Maag Konservitööstus toodab peamiselt lihakonserve, sealhulgas eritellimisel kaht konservi, mis sisaldab hobuseliha - üht eritellimusel valmistatud konservi eksporditakse 100% ulatuses Saksamaale. Teist eritellimuse konservi toodab Maag Konservitööstus Rakvere ettevõtja Delikatess Company tellimusel. Nimetatud konservid on äratuntavalt tähistatud hobuseliha sisaldusele viitavalt. Ükski teine Maag Konservitööstuse konserv hobuseliha ei sisalda.
Äripäev kirjutas, et AS Maag Lihatööstuse ja AS Maag Grupp tegevjuht on Merike Talts, kuid õige on Margit Talts. Äripäev vabandab.

Seotud lood

Uudised
  • 28.02.13, 10:22
Kuhu kaob Eestisse toodud hobuseliha?
Hobuseliha imporditi Eestisse mullu 123 tonni ehk kümme korda rohkem, kui varem. Ehkki mõned ettevõtted toodavad hobuselihast vorsti või konserve, on nende avaldatud kogused väikesed, väike on ka hobuseliha ekspordimaht. Paratamatult tekib küsimus: kuhu kaob Eestisse toodud hobuseliha?
  • ST
Sisuturundus
  • 05.05.25, 11:03
Kevad 2025: talivili on jõuline, suvirapsi osakaal kasvab, väetise kulunormid on muutuses
2025. aasta kevad on toonud põldudele positiivse pildi: taliviljad on hästi talvitunud ning taimed on tugevad, hoitud ja toidetud. Ilmastik on kevadel olnud küll heitlik, kuid üldpilt on lootustandev. Linas Agro agronoomiaeksperdi Mart Toomsalu sõnul on rõõm tõdeda, et põllumehed ei ole sellel kevadel lämmastikväetisega kokku hoidnud, mis omakorda kajastub taimede heas seisukorras.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele