Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 21. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eile korjati AS Sagro kasvuhoones selle kevade esimene kurgisaak

AS Sagro kasvuhoones Harjumaal Laagris korjati eile esimesed kilod värsket kodumaist kurki sel kevadel.

„Plaanitud saagikoristuse algus selleks kevadeks oli plaanitud järgmise nädala lõppu, kuid päikselised ilmad mõjutasid taimede arengut sedavõrd, et esimesed kurgid korjati juba eile. Jaekaubandust oleme valmis varustama alates järgmisest nädalast“, sõnas AS Sagro tootmisjuht Madis Kahu. „Tore, et esimene saak langes kokku kalendrikevade algusega“.

AS Sagrol on sel aastal kurgi all pinda 0,5 ha, loodetav saak sellelt pinnalt on 150-160 tonni.

Aastaringselt kasvatavad Eestis värsket kurki katmikalal Grüne Fee Eesti AS ja Peipsi Aiand OÜ.Kõik ettevõtted on Eesti Aiandusliidu liikmed.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960