Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maamessil saab näha Aasta Traktorit

Maamessi korraldajad ja Oilseeds grupp esitlevad Tartus, Lõunakeskuse ees nädal enne Maamessi algust Aasta Traktor 2013 tiitli saavutanud DEUTZ-Fahr 7250 TTV Agrotron uue põlvkonna mudelit.

Sel hooajal mitmeid tunnustusi pälvinud 7-seeria traktor on nimetatud parima disainiga traktoriks. Tegemist on algusest lõpuni uuesti üles ehitatud kontseptsiooniga, mille kandvaks elemendiks on Giugiaro disainistuudio tulevikku vaatav disain. Lisaks varustatakse kõik mudelid kaasaegsete, kõrgetele saastenormidele vastavate Tier4i mootoritega, mis sai sõltumatus DLG Powermix testis parima tulemuse kui kütusesäästlikuim mootor.

„Deutz mootorite headuse tõestuseks on ka traktoritootjatest ja –müüjatest konkurendid, kes kasutavad meie mootoreid,“ kommenteerib Deutz-Fahr traktorite tootegrupijuht Einar Mikson. Ta lisab: „Ka masina käiguosas ei ole midagi häbeneda, teeme koostööd maailma tuntuima hüdraulika ja jõuülekande tootjaga ZF, mis valmistab ülekandeid ka teistele traktoritootjatele.“

Uute mudelitega on võimalik sõita kuni 60 km/h, sel juhul varustatakse esisild suuremõõtmeliste ketaspiduritega, lisandunud on uue põlvkonna pardakompuuter iMonitor 2. Käesolevast aastast sai õige hoo sisse koostöö Top Con maailma juhtivama satelliitside süsteemide arendajaga, mis tagab Deutz-Fahr traktoritele uusima GPS süteemide (AgroSky) paigaldamise ja kasutamise. Antud firmaga oluliseks koostöö eeliseks on asjaolu, et enam ei pea tegema kulukat väljaminekut maapealse jaama ostmiseks, vaid kasutada saab Top Con uudset, Eestit katvat sidevõrgustikku, mis tagab masina liikumise täpsuseks +/- 2 cm.

OILSEEDS kaubamärgi all tegutsevad kolm eestimaisel kapitalil põhinevat ettevõtet – AS Oilseeds Trade, Oilseeds Agro OÜ ja OÜ Jatiina.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960