Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Virumaa põllumehed loovad Leningradi oblastiga majandussuhteid

Virumaa Põllumeeste Liit on kutsunud seekordsele Maamessile vene ärimeeste delegatsiooni.

MTÜ Virumaa Põllumeeste Liidu juhatuse esimees Ülo Niisuke sõnas, et tegu on pikaajalise koostööga. „Kõik sai alguse aastal 1963, kui sooviti teha majanduslikku koostööd materiaalse varustamisega ja põllumajanduse edendamisega kahes rajoonis, milleks olid Leningradi oblasti Kingissepa ja Lääne-Virumaa Rakvere rajoon. Suhted katkesid suurte muutuste aegu mõlemas piirkonnas. 2004. aasta sügisel tekkis Lääne-Virumaa põllumeestel soov uuesti arendada suhteid Leningradi oblastiga. Meie visiit leidis aset 2004. aasta  novembris. Me nägime võimalust avada uuesti virulaste jaoks traditsiooniline turg. See ka õnnestus, sest järgmisel aastal müüdi esimised sead Kingissepa Lihakombinaadile. Möödunud aasta veto elussigade sisseveole pani tegutsema Leningradi oblasti poole. Möödumud aastal külastas maakonda oblasti ärimeeste esindus. Sellele aitas kaasa ka Lääne-Virumaa maavanema Einar Vallbaumi suhted Leningradi oblasti Agrotööstuskompleksi juhtidega. Möödunud aastal leidis aset Lääne-Virumaa põllumeeste ja maakonna juhtide vastuvisiit. Juba siis lepiti kokku uuesti kohtuda Virumaal käesoleva aasta aprillis ja ühildada see Tartu Maamessiga“.

Visiidi käigus kohtutakse OÜ Kohala SF mõisas maakonna põllumeestega. Lisaks tutvutakse AS Maag tööstusega Jõhvis, OÜ Simuna Ivax kalakasvandusega ja OG Elektra juhi Oleg Grossiga. „Külaliste  erilne soov oli külastada Kiltsi mõisa ja Adam Johann von Krusensterni muuseumi ning Rakvere AQVA SPA`d,“ rääkis Niisuke.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960