Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 18. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seeder arutas Soome kolleegiga ELi põllumajanduspoliitika tulevikku

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kohtus täna hommikul Tartus Soome põllumajandusministri Jari Koskineniga, kellega arutati kahe riigi koostööd Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika läbirääkimistel.

„Soome on meile olnud Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika läbirääkimistel oluline partner. Just tänu koostööle Soome ja Rootsiga õnnestus meil saavutada metsade suure osakaalu arvestamine nn rohestamise tingimuste juures. Selle tulemusena ei pea Eesti põllumajandustootjad jätma maad kasutusest välja nagu nägi ette Euroopa Komisjoni esialgne ettepanek,“ rääkis Seeder.

Kolmepoolsed läbirääkimised Euroopa Parlamendi, Komisjoni ja Nõukogu vahel praegu käivad, mistõttu kinnitasid Eesti ja Soome põllumajandusministrid ka edasist koostööd. „Läbirääkimiste juures on koostöö lähiriikidega väga oluline ja seda lisaks Lätile ja Leedule kahtlemata ka Skandinaavia riikidega,“ sõnas Seeder.

Eestit ja Soomet ühendavadki muu hulgas pikaajalised ja tihedad suhted põllumajandusvaldkonnas. “Kõige rohkem Eesti toiduaineid eksporditi eelmisel aastal just Soome, samuti on meie toidutootmises palju Soome kapitali,” selgitas Seeder.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kohtus Soome põllumajandusministri Jari Koskineniga täna hommikul rahvusvahelise konverentsi „Agroforum Balticum“ raames Tartus. Konverentsil osalevad kokku 10 riigi delegatsioonid ning Euroopa Komisjoni, ÜRO toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni ja OECD esindajad.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960