Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 7. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ümarlaual otsiti lahendusi Eesti seakasvatuse probleemidele

Söödateravilja kiiresti kasvanud hind on pannud Eesti seakasvatajad raskesse olukorda, tõdeti Põllumajandusministeeriumis toimunud ümarlaual.

„Teravilja hind on viimastel aastatel olnud kiires tõusus, kuid sealihatootjate väljamüügihind pole sellele järele jõudnud. Eesti seakasvatajad on seepärast sattunud raskesse majanduslikku olukorda,“ ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. „Ümarlaual püüdsimegi seakasvatajate mured kaardistada, et riigil oleks omalt poolt võimalik hakata otsima võimalusi sektori olukorra leevendamiseks.“

Eesti seakasvatajatele on majanduslikult olnud rasked just paar viimast aastat. Näiteks söödaodra hind on tõusnud 162 eurolt tonni eest 2011. aasta alguses 202 euroni tänavu jaanuaris. Ministri sõnul on Baltimaade seakasvatajate olukorra muutnud keerulisemaks ka Venemaa mullune otsus keelustada elusloomade sissevedu Euroopa Liidust, millega sulgus Eesti seakasvatajate jaoks oluline turg. „Mida iga Eesti inimene saab teha, on muidugi kodumaise sealiha eelistamine,“ lisas Helir-Valdor Seeder.

Põllumajandusministeeriumis eile pärastlõunal toimunud ümarlaual osalesid Eesti põllumajandustootjate esindusorganisatsioonide ja suuremate seakasvatajate esindajad.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960