Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 9. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlane ostis itaallastelt juustutööstuse

Seni itaallastele kuulunud Vigala Piimatööstus OÜ sai endale eestlasest omaniku.

Läbirääkimised päädisid eelmisel nädalal ostu-müügi tehinguga, mille tulemusena kuulub Vigala Piimatööstus nüüd OÜ-le Asperk. Varasem omanik oli Itaalia ettevõte Enterprise Finance S.R.L..

"Ettevõttel on suur potentsiaal, mis on Eesti turul täiesti kasutamata. Tehakse väga häid tooteid, kuid kahjuks on kaubamärk keskmise tarbija jaoks tundmatu," kirjeldas uus omanik ja firmajuht Vallo Asperk, kes ise on Vigala vallast pärit.

Ettevõtte kinnitusel keskendutakse esialgu Balti riikide ja Venemaa turule, edasi plaanitakse suunata toodangut eksporti ka muudesse riikidesse. Samuti suurendatakse sortimenti.

"Viimased aastad on itaallaste juustutehas vaikselt töötanud, kuid vähese nõudluse tõttu mitte täisvõimsusel. Uued omanikud keskenduvad esialgu turu laiendamisele, et selle kaudu ka tootmismahtu suurendada," märkis Asperk.

Vigala piimatööstus pärineb Kivi-Vigala piimaühingust, mis asutati 1925. aastal. 1998 ostsid nõukogudeaegse piimatööstuse Itaalia investorid. Järgnevalt ehitati euronõuetele vastav uus tootmishoone ja paigaldati mozzarella-juustu liin. Ettevõte põhitoodanguks on praegu mozzarella-juustud, lisaks toodetakse mascarponet, riccotat ning caciottat.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960