Autor: Romet Kreek • 16. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suhkur on mitme aasta odavaim

New Yorgis kukkus suhkru hind madalamale tasemele alates 2010. aastast, kuna juhtivate tootjate Brasiilia ja Tai suhkruroo koristamine on kasvanud, vahendab Bloomberg.

Tais on koristatud suhkruroogu 15. mai seisuga veidi üle 100 miljoni tonni võrreldes mulluse 98 miljoni tonniga. Brasiilia suurimas kasvatuspiirkonnas on apriili teises pooles purustatud 31,5 mln tonni suhkruroogu võrreldes aasta varasema 9,4 miljoni tonniga.

Toorsuhkru hind langes täna New Yorgis ICE Futures U.S. juulikuise tarnetähtajaga lepingu näol 0,3%, 16,90 USA sendile naelast. Londonis langes valge ehk rafineeritud suhkru hind 0,4%, 475,60 dollarile tonnist.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751