Homme, 1. juunil tähistatakse Eesti Piimandusmuuseumis Imaveres piimapäeva, kus saab maitsta Eesti parimaid piimatooteid ja kohapeal valminud piimatoite, õppida nii või ja sõira kui kohupiimavärvide valmistamist.
„Piim on oluline ja tervislik toiduaine, seda eriti laste toidulaual. Seepärast korraldamegi ühe vahva piimapäeva kogu perele, kus saab erinevaid piimatooteid nii maitsta kui ka proovida ise teha,“ ütles Eesti Piimandusmuuseumi direktor Ants Välimäe. „Tahame julgustada nii peresid kui ka koolikokkasid toiduvalmistamisel kodumaiseid piimatooteid kasutama.“
Piimapäeval võtavad mõõtu koolikokad, kes valmistavad piimatoodetest erinevaid toite, toimub parima piimatoitude ja –toodete valimine, kõik huvilised saavad proovida kätt või ja sõira ning kohupiimavärvide valmistamises, näidatakse piimafilme ja proovida saab vibulaskmist jpm. Kes ise kätt võiseks teha ei soovi, siis kell 11.30 saab jälgida käsitsi võivalmistamist piimandusveteranide Arno Kannikese ja Arvi Truu poolt. Päeva lõpus saavad huvilised minna tutvuma Risti Agro uue veisefarmi vabapidamise laudaga.
Lisainfo ja piimapäeva ajakava:
http://www.piimandusmuuseum.ee/Artikkel jätkub pärast reklaami
Seotud lood
Möödunud kolmapäeval korraldas EPIKO TÜ karjalaskepäeva. Päeval külastasid peaaegu 180 koolilast Rakvere Piimaühistu TÜ nelja farmi.
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.