Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa pani euroliidu kartulile veto

Venemaa keelustas Euroopa Liidu liikmesriikidest pärit seemne- ja tarbekartuli ning istutusmaterjali sisseveo.

Keelust teavitati Vene Föderatsiooni järelevalveteenistuse (Rosselhoznadzor) 28. juuni kirjaga Euroopa Komisjonile, millest informeeriti liikmesriikide pädevaid asutusi 1. juulil.

Põllumajandusameti teatel on keelu väidetav põhjus kaubast tuvastatud karantiinsed taimekahjustajad.

Põllumajandusministeeriumi kaubanduse ja alkoholi turukorralduse büroo nõuniku Kalle Nõlvaku sõnul impordikeeld Eesti põllumajandustootjate sissetulekut oluliselt ei mõjuta. "Kuna Eesti aastane kartulitoodang on 160 000 tonni ringis, siis tarbekartuli Venemaale sissevedamise keeld ei oma laiemat mõju põllumajandustootjate sissetulekule. Keelu elluviimine toob samas kahju praegu suhteid omavatele ettevõtjatele, kellel tuleks ümber orienteeruda," ütles Nõlvak ERRi uudisteportaalile.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960