Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 14. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajandusministeerium ja Eesti Kontsert sõlmisid koostöölepingu

Põllumajandusministeerium ja Eesti Kontsert sõlmisid koostöölepingu 2014. aasta jaanuaris Berliinis toimuval maailma suurimal toidu- ja põllumajandusmessil Grüne Woche avatseremoonia lavastamiseks.

Kuni 5000 pealtvaatajaga, nende seas mitmekümne riigi põllumajandusministrite ja diplomaatiliste delegatsioonidega avaürituse kultuuriprogrammi lavastab Teet Kask. Messi partnerriigina tuuakse lavale Eesti Rahvusmeeskoori, toru- ja lõõtspillimängijad ning Eesti heliloojate muusika.

„Eesti Kontserdi loodav kunstiline programm tutvustab läbi muusika Eestit kui põneva toidu, turismivõimaluste ja e-lahenduste maad,“ sõnas põllumajandusministeeriumi välissuhete osakonna juhataja Ruve Šank. „Tahame näidata meie meelelaadi, milles traditsioon seguneb innovatsiooniga, läbivateks märksõnadeks lihtsus, naturaalsus ja looduslähedus.“

Eesti Rahvusmeeskoori direktori Indrek Umbergi sõnul on meeskooril kavas Veljo Tormise teosed. „Muusika, mis oma looduslikus ürgsuses väljendab kõige paremini ehedat Eesti kuvandit. Kui lisada Rahvusmeeskoori ettekandele elemente, mida võimaldavad tänapäevased multimeedialahendused, võiks tervik olla publikule heas mõttes šokeeriv ja läbiraputav,“ lisas Umberg.

Eesti on oma stendiga Grüne Wochel osalenud 1993. aastast ning järgmisel aastal on Eesti messi partnermaaks esimesena Balti ja Skandinaavia riikidest. Messi Internationale Grüne Woche korraldatakse alates 1926. aastast. Eksponendid kasutavad kokku umbes 115 000 m2 messipinda ning messi külastab kümne päeva jooksul üle 400 000 inimese, sh üle 4000 ajakirjaniku. Eelmisel aastal külastasid Grüne Wochet 80 riigi põllumajandusministrid ning Saksamaa liidukantsler Angela Merkel.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960